Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Αξίζει or not?

   Και απορώ άμα αξίζει να στεναχωριέσαι για ορισμένα πράγματα ή καταστάσεις.
Για μία παρεξήγηση ,για μία συζήτηση ,για μια λέξη.
Είναι πολλές οι φορές που μας συμβαίνει κάτι και το παίρνουμε πολύ σοβαρά.Σίγουρα θα σου έχει συμβεί και εσένα.Τότε που στεναχωρήθηκες τόσο,που ξέσπασες και τελικά συνειδητοποίησες πως όλο αυτό ήταν μια βλακεία .Αυτό φυσικά δεν το καταλαβαίνουμε αμέσως.Περνάει λίγος καιρός για να το αντιληφθείς.
 Μη δίνεις τόσο σημασία σε ορισμένα θέματα.Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ευαισθησίες και ανασφάλειες.Και συνήθως από εκεί προέρχονται και τα πιο σοβαρά προβλήματα μας.Το σοβαρό είναι υποκειμενικό βέβαια.
Θέλω λοιπόν να καταλήξω στο γεγονός πως υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά προβλήματα στο πλανήτη.
  Σκέψου απλά το πρόβλημα που έχεις στη πόλη που ζεις.Αργότερα μπροστά σε μία ολόκληρη χώρα.Αργότερα σε σχέση με μιας ηπείρου.Αργότερα μπροστά σε ολόκληρο το πλανήτη.Το δικό σου το πρόβλημα είναι ένα μυρμηγκάκι που ουσιαστικά απασχολεί μόνο εσένα.Δεν παύει βέβαια να αποτελεί πρόβλημα.
Ποιος ο λόγος όμως να συνεχιστεί?Το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να σου χαλάσει τη διάθεση και να σε γεμίσει με αρνητισμό.
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να περιλαμβάνει τόσα προβλήματα και ανθρώπους που τα δημιουργούνε .

   Συμπερασματικά δεν αξίζει να χαλιέσαι για κάτι ασήμαντο της στιγμής που μετά ίσως να σκεφτείς πως ήταν τελικά μία βλακεία.
Βάλε ένα τέλος σε αυτό και θα δεις πως όλα θα είναι καλύτερα :)

Απλά χαμογέλα,η ζωή είναι μικρή!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου